حوزه حمل و نقل و دسترسی طرح جامع پرديس دانشگاه فردوسي مشهد

چشم انداز طرح جامع حمل و نقل و دسترسی دانشگاه فردوسی مشهد نشان دهنده یک سیمای مطلوب دانشگاهی در افق طرح و راهی به سوی تکمیل چشم انداز دانشگاه فردوسی مشهد می‌باشد که اصول ذیل را در بر می‌گیرد.

توسعه پیاده مداری در پردیس،

ایجاد شبکه حمل و نقلی سبز در محور اصلی و استخوانبندی پردیس،

افزایش قابلیت دسترسی آسان به فضاهای مختلف پردیس.

نظر به این که یکی از اصول مهم حق استفاده کنندگان از سیستم حمل نقل، عدالت در دریافت خدمات مطلوب است؛ لذا با هدف ارتقا کیفیت آمد و شد استفادکنندگان و با تاکید بر توسعه پایدار حمل‌و نقل دانشگاهی، چشم انداز طرح جامع حمل و نقل دانشگاه فردوسی مشهد به نحوی تدوین گردیده است که در افق طرح، پردیس دانشگاه فردوسی مشهد دارای حمل و نقلی همسو با ارتقا کیفیت و توسعه انسان محور بوده و ضمن بهبود و ارتقای کیفیت خدمات حمل و نقل برای دانشگاهیان و توسعه انسان محور شهر، قابلیت اجرا در شرایط و منابع محدود را داشته باشد. همچنین پردیس دانشگاه باید بتواند ارتباطات و تعاملات بیشتری با بدنه شهری ایجاد کند. این ارتباط در برنامه‌ها، راهبرد و اهداف کلی به تفصیل بررسی شده است.

به منظور تحقق چشم انداز حمل و نقل و دسترسی دانشگاه فردوسی مشهد، لازم است اهداف مشخصی با محوریت توسعه حمل و نقل پایدار دانشگاهی جهت ترسیم راه و ارائه برنامه ریزی‌های لازم انتخاب شود و به منظور جلوگیری از انحراف در مسیر چشم‌انداز ، راهبردها و برنامه‌های طرح جامع مشخص و قابل ارزیابی گردد. در نگاهی دیگر می‌توان اظهار داشت که برنامه‌ها ضامن رسیدن به راهبردها، و راهبردها نیز هموار کننده مسیر دستیابی به اهداف کلی و همگام با چشم انداز طرح می‌باشد.

اهداف کلی طرح چشم انداز حمل و نقل و دسترسی پردیس دانشگاه فردوسی به سه شاخه کلی تقسیم می‌شود:

1. افزایش رضایتمندی استفاده کنندگان از سیستم حمل و نقل،

2. ارتقاء سطح ایمنی،

3. حرکت به سمت حمل و نقل سبز

physical